Регенерација на нервите е способност на нервите да се обноват после повреда. Повредите се разликуваат од едноставна компресија до тотален прекин на нервот, кој бара сеопфатна терапија, вклучувајќи спречување на мускулната слабост, намалување на болката и локална циркулација. Интензивна стимулација на оштетеното ткиво со функционална магнетна стимулација го зголемува протокот на крв и ја олеснува болката во погодената област.