Импиџмент синдромот е болна состојба, која се јавува во рамо или колк. Пациентите се жалат на болка, мускулна слабост и губење на движењето. По третман со функционална магнетна стимулација пациентот има значително намалување на болката и зголемување на опсегот на движење.