Болно рамo

Рамото е најсложениот и најподвижниот зглоб во човечкото тело. Тоа може да се движи низ повеќе од 180 степени во многу насоки и ротации. Постојат различни мускули к...

Коксартроза

Остеоартритисот на колкот често е болна состојба бидејќи колкот мора да го движиме за да се движиме, седнуваме, пешачиме, клекнуваме и слично. Колковите трпат гол...