Нервни повреди

Постојат многу нерви кои се протегаат по должина на лактот, подлактицата, рачниот зглоб и раката. Повреди на раката, зглобот, подлактицата или лактот може да резул...

Болно рамo

Рамото е најсложениот и најподвижниот зглоб во човечкото тело. Тоа може да се движи низ повеќе од 180 степени во многу насоки и ротации. Постојат различни мускули к...

Смрзнато рамо

Смрзнатото рамо е болна состојба на зглобот на рамото. Во медицинската терминологија се нарекува “атхезивен капсулитис”. Како точно започнува замрзнатото рамо, с...

Коксартроза

Остеоартритисот на колкот често е болна состојба бидејќи колкот мора да го движиме за да се движиме, седнуваме, пешачиме, клекнуваме и слично. Колковите трпат гол...