Preloader Close

Добредојдовте во Валео, професионална клиника за физиотерапија

  • улица „АСНОМ“, населба „Бејбунар“

За нас

Моќен партнер помеѓу Вас и болката – Центар за физикална терапија „Валео“

 

На 10-ти август 2011 година започнавме со работа во објект во близина на хотел „Дончо“ во ординацијата која тогаш беше опремена со стандардна апаратура за физикална терапија…

 

После само година и половина се опремивме со тогаш еден од најсовремените апарати во физикалната медицина со широк спектар на примена (бевме и се’ уште сме единствени во овој регион на Македонија кои што го имаат тој апарат). Шок вејвот освен што има аналгетско дејство тој е најдоброто и единственото решение за елеминација т.е топење на народно познатите шилци со степен на успех од над 80%.

 

До 2018 година, работевме во објект во близина на Градскиот пазар, до хотел „Монтенегрин“. Како што пациентите го препознаваа нашиот квалитет, услуга и знаење така и ние се’ повеќе се доедуциравме со меѓународно познати курсеви, обуки и семинари…

 

Успешноста на третманите не зависи само од знаењето, доколку не се следи развојот на технологијата во медицината. Така, во 2018 година „Валео“ се опреми со најновиот и најсовремениот апарат во полето на физикалната медицина и беше прв центар за физикална терапија што го „донесе“ во Македонија. Со него, веќе доста познатите дискус хернии, ишијалгии, спондилози стануваат минато. Научно докажаниот степен на успех од над 87% и моменталното ослободување од болка кај 62% од испитаниците зборува само за себе….

 

„Валео“ од 2019 година работи на улицата „АСНОМ“, во населбата „Бејбунар“ и во моментов е најсовремениот центар за физикална терапија и кинезитерапија во југозападниот дел од Македонија….

 

За нашиот успех зборуваат преку 4.000 наши пациенти кои го посетиле нашиот Центар за физикална терапија…

 

A change is coming, a change is you!

Да ја победиме болката заедно…

Ваш Валео